Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s rajčaty a uzenou paprikou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 626 kJ / 628 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,48 g |
| Tuky | 42,02 g |
| – nasycené | 26,75 g |
| – nenasycené | 14,55 g |
| –– mononenasycené | 13,13 g |
| –– polynenasycené | 1,42 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 122 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 44,00 g |
| – cukry | 20,30 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| asi 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| lžička lžička uzené papriky | Paprika uzená | |
| 2-3 2-3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 150 g |
| zakysaná smetana podle chuti | Smetana kravská zakysaná 12% |