Nutriční hodnoty (Zapečený květák s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 739 kJ / 1 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,31 g |
| Tuky | 97,88 g |
| – nasycené | 44,52 g |
| – nenasycené | 38,69 g |
| –– mononenasycené | 32,89 g |
| –– polynenasycené | 5,80 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 28,83 g |
| Cholesterol | 1,72 g |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,61 g |
| Sacharidy | 30,75 g |
| – cukry | 15,57 g |
| ––– laktóza | 7,37 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 400 g 400 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 400 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 50 g 50 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo na vymazání pekáčku | Máslo kravské |