Nutriční hodnoty (Fazolková polévka na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 997 kJ / 477 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,80 g |
| Tuky | 4,63 g |
| – nasycené | 1,58 g |
| – nenasycené | 2,68 g |
| –– mononenasycené | 1,44 g |
| –– polynenasycené | 1,24 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 30,55 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 84 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 72,45 g |
| – cukry | 24,65 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g zelené fazolky | Fazolky čerstvé | 500 g |
| 4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 dcl 1 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový |