Nutriční hodnoty (Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 21 205 kJ / 5 068 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 267,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 216,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,81 g |
| Tuky | 264,48 g |
| – nasycené | 115,27 g |
| – nenasycené | 131,87 g |
| –– mononenasycené | 111,87 g |
| –– polynenasycené | 20,01 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 33,65 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 4,68 g |
| Sůl | 11,21 g |
| Sacharidy | 387,90 g |
| – cukry | 16,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g vepřové plece | Vepřová plec | 1000 g |
| 250 g 250 g špeku | Špek | 250 g |
| olej | Olej řepkový | |
| směs koření na vepřové maso dle chuti | Kmín mletý | |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 2 špetky 2 špetky červené mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1000 g 1000 g vařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 300 g 300 g hrubé mouky (dle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | 300 g |
| 1 1 velké vejce (nebo 2 malá) | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2000 ml 2000 ml vroucí vody | Voda | 2000 ml |
| zelí (nebo okurky) | Zelí bílé čerstvé | |
| petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |