Nutriční hodnoty (Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 21 205 kJ / 5 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 216,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 50,81 g |
Tuky | 264,48 g |
– nasycené | 115,27 g |
– nenasycené | 131,87 g |
–– mononenasycené | 111,87 g |
–– polynenasycené | 20,01 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 33,65 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 387,90 g |
– cukry | 16,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1000 g 1000 g vepřové plece | Vepřová plec | 1000 g |
250 g 250 g špeku | Špek | 250 g |
olej | Olej řepkový | |
směs koření na vepřové maso dle chuti | Kmín mletý | |
1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
2 špetky 2 špetky červené mleté papriky | Paprika červená sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1000 g 1000 g vařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
300 g 300 g hrubé mouky (dle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | 300 g |
1 1 velké vejce (nebo 2 malá) | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
2000 ml 2000 ml vroucí vody | Voda | 2000 ml |
zelí (nebo okurky) | Zelí bílé čerstvé | |
petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |