Pomerančový džus

dextra Kuchař: dextra

Nápoje 9 názorů

Suroviny

2 pomeranče
1/4 kg mrkve
2 - 3 jablka
650 g cukru krupice
25 g kyseliny citronové
6 l převařené a zchladlé vody
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče zbavíme kůry a nakrájíme. Mrkev i jablka oškrabeme a nakrájíme.

  2. Ovoce necháme uvařit doměkka. Necháme zchladnout a rozmixujeme.

  3. Poté přecedíme do větší nádoby, přimícháme kyselinu citronovou, cukr a vodu.

  4. Vše pořádně zamícháme. Naléváme do sklenic a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomerančový džus

  • Lukáš Dvořák Lukáš Dvořák(neregistrovaný)

    Je to supr;-)

    Odpovědět

  • Sebastian Žiška Sebastian Žiška(neregistrovaná)

    Aj tak je podľa mňa najlepší fresh z pomarančov. V jednoduchosti je krása. Tiež nechápem prečo dávať do džúsu varené ovocie. :)Prikladám odklik na zaujímavý článok o pôvode tohto výnimočného ovocia http://www.i-potraviny.sk/pomarance-povod-a-druhy/

    Odpovědět

  • Carlos Carlos(neregistrovaný)

    Nechápu, proč bych měl ovoce vařit. Zničím tím úplně všechno, co je v ovoci dobré a pro co se ovoce konzumuje. Džusu dělám tolik, aby se včas zkonzumoval, v odšťavňovači. A tolik cukru? To je pro děti? Když už musím přislazovat (mrkev silně sladí, ale to asi víte), tak medem a to by jste se divili, jak to dětem chutná.

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Dělám tento džusík skoro uplně stejně,ale bez jablek a v jiném množství,takže recept nebudu zbytečně přidávat.Je výborný.A pomeranče vařím i s kůrou,samo,že řádně umyté;-):yes:

    Odpovědět

  • kucharicek kucharicek

    ja davam bot :-8

    Odpovědět

  • dynysek dynysek

    Je vynikající dávám bodík:yes::-))

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Taky jsem dělala ,ale s jablkem ne zkusím dávám do oblíbených +bodík:-!;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Pokud je to džus, který se má hned podávat a není nijak sterilovaný - určený na uskladnění, tak proč se vaří to ovoce a ničí všechny vitamíny ? Pomeranče, mrkev, jablka dám do odšťavňovače a získám silný koncentrát, který si případně můžu naředit vodou. A tolik cukru a navíc kyselina citronová ? :-O A co třeba citron ? Nebylo by to lepší ? Bodík nebude. :no:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Džus má krásnou barvu;-). Já jsem taky kdysi, když byly děti menší dělávala, ale malinko jinak, musela bych se mrknout. Myslím, že jsem několik pomerančů nakrájela a dala vařit do vody, přidala libovolné ovoce, pokud jsem měla a tu mrkev taky a citrón. Když se to povařilo, rozmixovala jsem to, dosladila a naředila na 5 litrů. bylo to skvělé a byl na delší dobu. Super vychlazený chutnal lépe, než nějaký 100% džus z obchodu;-):yes::yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pomerančový džus pomerančový džus recept džus z pomerančové kůry recept na pomerančový džus dzus z pomerancu pomerancovy dzus bez vareni recept pomerančový džus fresh recepty pomerančoví džus pomerančový fresh pomerančový džus z kůry jak udělat pomerančový džus džus s pomerančové kůry recept na džus z pomerančů fresh dzusy recepty dzus z pomerance domácí džus vařený džus domácí pomerančový džus domácí pomerančový džus recept

Zapomněl/a jsem heslo