Nutriční hodnoty (Jelení steak se švestkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 736 kJ / 415 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,03 g |
| Tuky | 1,97 g |
| – nasycené | 1,03 g |
| – nenasycené | 0,78 g |
| –– mononenasycené | 0,16 g |
| –– polynenasycené | 0,63 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 61,32 g |
| – cukry | 49,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Jelení kýta nebo svíčková | Jelení kýta | |
| tymián | Tymián sušený | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| jalovec (bobule) | Jalovec sušený | |
| 1 1 kávová lžička octa balsamiko | Ocet balsamikový bílý | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g čerstvý švestek | Švestky čerstvé | 250 g |
| šalotka | Šalotka čerstvá | |
| houby ( nemusí být) | Hřib čerstvý | |
| 2 dcl 2 dcl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 2 dcl 2 dcl vývaru | Vývar hovězí | 200 ml |
| 2 PL 2 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| sůl | Sůl mořská |