Paella

Lidunka Kuchařka: Lidunka

Doba přípravy: 70 minut 6 porcí Ostatní 15 názorů

Suroviny

3 lžíce olivového oleje
8 kuřecích stehýnek
250 g anglické slaniny (nakrájené na nudličky)
1 cibule (velká, nadrobno nakrájená)
1 litr kuřecího vývaru
250 g rajčat (oloupaných a nakrájených, použila jsem konzervu)
2 stroužky česneku (podrcené)
500 g dlouhozrnné rýže
1 červená paprika (nakrájená na proužky)
1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
130 g hrášku
500 g mušlí (očištěných)
120 g krevet (předvařených vyloupaných)
1 klobása Chorizo
Na ozdobu:
černé olivy
8 krevet (velkých celých)
plátky citronu
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme olej ve velkém kastrolu (nebo velké pánvi, která může do trouby). Přidáme stehýnka a necháme zhnědnout, asi 10 minut.

  2. Přidáme slaninu a cibuli a smažíme ještě asi 5 minut.

  3. Vmícháme vývar, rajčata, česnek a Chorizo a přivedeme k varu.

  4. Přidáme rýži, papriky, hrášek, sůl a pepř podle chuti.

  5. Přikryjeme a dáme na cca 35 minut do trouby(180 stupňů), až je rýže skoro měkká a voda se vypařila.

  6. Mezitím dáme mušle do velkého hrnce s asi 1 cm vařící vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, občas hrncem zatřeseme.

  7. Procedíme a vyhodíme všechny, které se neotevřely.

  8. Celé krevety opražíme 2 minutky na olivovém oleji.

  9. Vmícháme mušle a předvařené vyloupané krevety do rýžové směsi a ještě mírně 5 minut povaříme.

  10. Ozdobíme olivami, velkými garnáty, citronem a posypeme petrželkou.

Poznámka

Tradiční španělské rýžové jídlo, které pochází z Valencie. Nejlépe se vaří na tradiční mělké dvouuché pánvi na paellu, kterou nemám, takže dělám ve VOKu. Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paella

  • Cardhu 666 Cardhu 666

    Zdravím z Mallorca, vypadá to dobře, ale od té originální to je úplně něco jiného. Já se jí učila několik let až jsem došla k dokonalosti ????.

    Odpovědět

  • badak badak

    Velmi přijatelná verze paelly, téměř španělská. K dokonalosti chybí jen přídavek šafránu, pro toto jídlo téměř nezbytného. I tak chválím a posílám bodík!:-K

    Odpovědět

  • david carny david carny(neregistrovaný)

    o paele aj susi jsem si hezky pocetl tady:
    http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-paella-a-sushi/

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka(autorka receptu)

    Radko, klidně si troufni, není to tak složité, jak to možná vypadá;-)

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Jéé, Paellu miluju, ve španělsku jsem snad nic jiného nejedla:yes: Ale na tohle si fakt netroufám..:-O

    Odpovědět

  • Marynka Marynka

    Co dodat: ambrosie.:yes:

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya

    krásný recept i foto:-O+8

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: super recept :yes::-K

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka(autorka receptu)

    Díky všem:-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Super recept:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... tak to bych mohl ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Úžasné.:yes::-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Cokoliv napsat je zbytečné:yes:.

    Odpovědět

  • maris maris

    Lidunko, to je luxusní:yes::-)+

    Odpovědět

  • phamka phamka

    no to bych si dala určitě :-p posílám :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: paella pravý recept paella paella recept recept paella recept na paellu paela paela recept recepty paella španělská paella recept španělská paella paella pečená v troubě palela recept paela paella recepty paela recepty recepty paela recept na paelu rýžová paella recepty na paellu paella recept cz