Nutriční hodnoty (Studená omáčka z papriky k pečeným masům apod.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 802 kJ / 192 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 15,03 g |
| – nasycené | 10,01 g |
| – nenasycené | 4,85 g |
| –– mononenasycené | 4,33 g |
| –– polynenasycené | 0,51 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 53 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 2,77 g |
| – cukry | 0,81 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Čerstvá červená paprika | Paprika červená čerstvá | |
| 5 dkg 5 dkg nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| případně sůl na dochucení (podle slanosti nivy) | Sůl mořská |