Nutriční hodnoty (Špízy z vepřového masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 119 kJ / 1 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 213,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,01 g |
| Tuky | 32,41 g |
| – nasycené | 7,85 g |
| – nenasycené | 16,35 g |
| –– mononenasycené | 13,66 g |
| –– polynenasycené | 2,69 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 10,85 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 535 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 17,85 g |
| – cukry | 8,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřových řízků | Vepřová kýta | 1000 g |
| 1 snítka 1 snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 snítka 1 snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 1 snítka 1 snítka oregána | Oregano sušené | |
| 1 snítka 1 snítka bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 1 snítka 1 snítka petrželové natě (nebo 1/2 lžičky sušené) | Petržel nať čerstvá | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 bílé papriky (nebo barevné) | Paprika bílá čerstvá | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| anglická slanina (česnekový bok, klobása) | Anglická slanina |