Nutriční hodnoty (Pepřová omáčka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 564 kJ / 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 42,95 g |
| – nasycené | 27,60 g |
| – nenasycené | 13,81 g |
| –– mononenasycené | 12,55 g |
| –– polynenasycené | 1,26 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 16,48 g |
| Cholesterol | 136 mg |
| Sodík | 827 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 39,22 g |
| – cukry | 14,73 g |
| ––– laktóza | 7,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce nakládaného zeleného pepře ve slaném nálevu, | Pepř zelený sterilovaný | 30 g |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 200 ml 200 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička mouky hladké | Mouka pšeničná hladká | 4 g |