Nutriční hodnoty (Polévka z hlávkového zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 763 kJ / 660 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,98 g |
| Tuky | 32,27 g |
| – nasycené | 18,54 g |
| – nenasycené | 11,92 g |
| –– mononenasycené | 9,06 g |
| –– polynenasycené | 2,85 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 12,15 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 70,65 g |
| – cukry | 22,20 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 hlávka zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 hrst 1 hrst čerstvých hub (nebo sušených) | Hřib čerstvý | |
| 1 1 klobása | Klobása | |
| 1 1 žlutá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce uzené papriky | Paprika uzená | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce oleje | Olej řepkový | 27.5 ml |
| 1 l 1 l libovolného vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská |