Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na žampionech

Jednoduchý a chutný oběd, který snadno připravíme z vepřové kýty a žampionů. Maso nejdříve orestujeme a poté dusíme do měkka. Omáčku se žampiony zahustíme jíškou a podáváme s rýží.

Hodnocení receptu je 4,6 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min + marinování masa

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, + marinování masa)

31. 7. 2010 23:44

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 410 kJ / 1 293 kcal
Bílkoviny224,00 g
Tuky33,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 560 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jednoduchá, ale výborná klasika !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

AHamater

28. 12. 2020 21:07

jsem se zasmál, myslel jsem, že negativ reakce jsou jenom na těch blábol serverech a ne na receptech; nechápu Anna Kocikova a maryge. Ale k věci.

Omylem ráno rozmrazená vepřová kýta místo kuřecího; jsem total debil amatér a tu kýtu jsem nikdy nedělal; panika, internet a tento recept nejjednodušší; je mi ukradeno (Anna Kocikova) jestli oprásknut a postnut zde - našel jsem ho zde a potřeboval ho jako sůl. Ano, máte na vaší stránce lákavější recept, kýta na divoko, ale při představě, co všechno dle receptu musím jít koupit a pochopit co to je a jestli to vůbec v mé místní sámošce mají, jsem to vzdal :)

Poznámka1 pro retardované jako jsem já: tekutou marinádu s názvem "Pečené maso" jsem nenašel ani v místní sámošce ani v Albertovi; v zoufalosti jsem vzal produkt s názvem "Tekutá Marináda Kuře" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Grilovaná krkovice v marinádě". Další výrobek "Tekutá Marináda Krkovička" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Kuřecí prsa marinovaná se smetanou". Tož jsem z toho jelen. Zdá se, že hlavní je to maso v něčem vymáchat :)

Poznámka2 pro retardované jako jsem já: plátky masa se mají orestovat - pokusil jsem se, ale asi nepochopil co to restování znamená, protože pak se mají dusit dle receptu 30 minut...no musel jsem tak 90 minut...jsou dva důvody: měl jsem smůlu, že jsem koupil starou svini anebo neumím vařit...spíše to druhé :)

pane bože, ještě že je zde možnost dodatečné editace, na to hlavní jsem zapomněl: konec dobrý, všechno dobré, nakonec to rodinným členům chutnalo! a oni neměli potřebu se ke mně chovat diplomaticky! :)

magdalenka magdalenka

27. 4. 2017 14:49

maryge: ???

maryge

27. 4. 2017 10:51

Colombo65: Jedno slovo,proč,to za víc nestojí?Škoda,Z TOHO NIC NEVYPÝVÁ,snad jen o jeho autorovi.:-8

Denisa

1. 3. 2013 00:04

Obrovská mňamka - moc jsme si pochutnali !!!! :yes: Snědlo se vše bohužel dříve než jsem stačila vytáhnout foťák takže nafotím příště ;-) DOPORUČUJI !!!!!

misza misza

1. 8. 2010 21:57

Otto tu tekutou marinádu „Pečené maso“ jsem ještě neviděla. Musím po ní mrknout. Určitě dodá jídlu skvělou chuť;-) Fotky jsou bezvadné:yes:

Bibinka Bibinka

1. 8. 2010 10:01

Otíku, znám, dělám a je to výborný, teda my to máme v oblibě, někdy s čerstvými houbami-to chutná ještě lépe a ty máš 3.bod:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 8. 2010 08:32

Aničko, taky moc nerozumím? Otto, moc hezké, třebaže to tady máme povíckrát;-)

Colombo65 Colombo65

1. 8. 2010 00:47

Nechápu;-(;-(;-(

Anna Kocikova Anna Kocikova

1. 8. 2010 00:29

oto:-Opromiň,ty si myslíš,že toto je něco,co jsi vynalezl:-O
V tom případě dávám něco,co máš jako kuřecí:-O;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové na žampionech vepřová kýta jak dlouho dusit zampiony jak dlouho vařit žampiony jak dlouho dusit vepřové maso vepřová kýta se žampiony vepřová kýta na houbách vepřová na žampionech jak dlouho dusit veprove vepřové maso na žampionech veprova kyta recepty vepřová kýta žampiony jak dlouho vařit vepřové maso recepty z vepřové kýty co varit z veprove kyty vepřová kýta recept recept vepřové na žampionech co vařit z kyty recept na veprovou kytu vepřové na žampionech recept

Suroviny: kýta vepřová, žampióny, marináda pečené maso, cibule, olej, máslo, jíška tmavá instantní, vývar masový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na žampionech

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnok