

Vepřová kýta na žampionech
Suroviny 4-6 porcí
- 1 kg vepřové kýty
- 500 g čerstvých žampionů
- sáček tekuté marinády „Pečené maso“ (Albert)
- cibule
- olej
- máslo
- tmavá instantní jíška
Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Takto připravené plátky masa potřeme marinádou „Pečené maso“, přičemž na uvedené množství použijeme polovinu sáčku. Maso necháme v chladu odležet.
Žampiony nakrájíme na silnější plátky, pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědli a na troše másla je lehce podusíme. Plátky masa orestujeme na pánvičce v trošce oleje, aby se maso hezky zatáhlo a nemuselo dlouho dusit.
V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme opečené plátky masa a podušené krájené žampiony. Podlijeme lehce vývarem nebo vodou s kostkou masoxu, a to tak, aby maso nebylo zcela ponořeno a dusíme cca 30 minut.
Poté co je maso krásně měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Jednoduchá, ale výborná klasika !
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová kýta na žampionech
-
jsem se zasmál, myslel jsem, že negativ reakce jsou jenom na těch blábol serverech a ne na receptech; nechápu Anna Kocikova a maryge. Ale k věci.
Omylem ráno rozmrazená vepřová kýta místo kuřecího; jsem total debil amatér a tu kýtu jsem nikdy nedělal; panika, internet a tento recept nejjednodušší; je mi ukradeno (Anna Kocikova) jestli oprásknut a postnut zde - našel jsem ho zde a potřeboval ho jako sůl. Ano, máte na vaší stránce lákavější recept, kýta na divoko, ale při představě, co všechno dle receptu musím jít koupit a pochopit co to je a jestli to vůbec v mé místní sámošce mají, jsem to vzdal :)
Poznámka1 pro retardované jako jsem já: tekutou marinádu s názvem "Pečené maso" jsem nenašel ani v místní sámošce ani v Albertovi; v zoufalosti jsem vzal produkt s názvem "Tekutá Marináda Kuře" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Grilovaná krkovice v marinádě". Další výrobek "Tekutá Marináda Krkovička" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Kuřecí prsa marinovaná se smetanou". Tož jsem z toho jelen. Zdá se, že hlavní je to maso v něčem vymáchat :)
Poznámka2 pro retardované jako jsem já: plátky masa se mají orestovat - pokusil jsem se, ale asi nepochopil co to restování znamená, protože pak se mají dusit dle receptu 30 minut...no musel jsem tak 90 minut...jsou dva důvody: měl jsem smůlu, že jsem koupil starou svini anebo neumím vařit...spíše to druhé :)
pane bože, ještě že je zde možnost dodatečné editace, na to hlavní jsem zapomněl: konec dobrý, všechno dobré, nakonec to rodinným členům chutnalo! a oni neměli potřebu se ke mně chovat diplomaticky! :) -
maryge: ???
-
Colombo65: Jedno slovo,proč,to za víc nestojí?Škoda,Z TOHO NIC NEVYPÝVÁ,snad jen o jeho autorovi.
-
Obrovská mňamka - moc jsme si pochutnali !!!!
Snědlo se vše bohužel dříve než jsem stačila vytáhnout foťák takže nafotím příště
DOPORUČUJI !!!!!
-
Otto tu tekutou marinádu „Pečené maso“ jsem ještě neviděla. Musím po ní mrknout. Určitě dodá jídlu skvělou chuť
Fotky jsou bezvadné
-
Otíku, znám, dělám a je to výborný, teda my to máme v oblibě, někdy s čerstvými houbami-to chutná ještě lépe a ty máš 3.bod
-
Aničko, taky moc nerozumím? Otto, moc hezké, třebaže to tady máme povíckrát
-
Nechápu
-
oto
promiň,ty si myslíš,že toto je něco,co jsi vynalezl
V tom případě dávám něco,co máš jako kuřecí