Vepřová kýta na žampionech

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut + naložení masa 4-6 porcí Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty
500 g čerstvých žampionů
sáček tekuté marinády „Pečené maso“ (Albert)
cibule
olej
máslo
tmavá instantní jíška
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Takto připravené plátky masa potřeme marinádou „Pečené maso“, přičemž na uvedené množství použijeme polovinu sáčku. Maso necháme v chladu odležet.

  2. Žampiony nakrájíme na silnější plátky, pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědli a na troše másla je lehce podusíme. Plátky masa orestujeme na pánvičce v trošce oleje, aby se maso hezky zatáhlo a nemuselo dlouho dusit.

  3. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme opečené plátky masa a podušené krájené žampiony. Podlijeme lehce vývarem nebo vodou s kostkou masoxu, a to tak, aby maso nebylo zcela ponořeno a dusíme cca 30 minut.

  4. Poté co je maso krásně měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Podáváme s rýží.

Poznámka

Jednoduchá, ale výborná klasika !

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 110 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na žampionech

  • magdalenka magdalenka

    maryge: ???

    Odpovědět

  • maryge maryge(neregistrovaný)

    Colombo65: Jedno slovo,proč,to za víc nestojí?Škoda,Z TOHO NIC NEVYPÝVÁ,snad jen o jeho autorovi.:-8

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    Obrovská mňamka - moc jsme si pochutnali !!!! :yes: Snědlo se vše bohužel dříve než jsem stačila vytáhnout foťák takže nafotím příště ;-) DOPORUČUJI !!!!!

    Odpovědět

  • misza misza

    Otto tu tekutou marinádu „Pečené maso“ jsem ještě neviděla. Musím po ní mrknout. Určitě dodá jídlu skvělou chuť;-) Fotky jsou bezvadné:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, znám, dělám a je to výborný, teda my to máme v oblibě, někdy s čerstvými houbami-to chutná ještě lépe a ty máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aničko, taky moc nerozumím? Otto, moc hezké, třebaže to tady máme povíckrát;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Nechápu;-(;-(;-(

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    oto:-Opromiň,ty si myslíš,že toto je něco,co jsi vynalezl:-O
    V tom případě dávám něco,co máš jako kuřecí:-O;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové na žampionech vepřová kýta jak dlouho dusit zampiony jak dlouho vařit žampiony jak dlouho dusit vepřové maso vepřová kýta se žampiony vepřová kýta na houbách jak dlouho dusit veprove vepřová na žampionech vepřové maso na žampionech vepřová kýta žampiony jak dlouho vařit vepřové maso co varit z veprove kyty veprova kyta recepty recept vepřové na žampionech vepřová kýta recept co vařit z kyty recept na veprovou kytu vepřové na žampionech recept vepřové maso na žampionech se štavou

Zapomněl/a jsem heslo