Nutriční hodnoty (Letní buchta s jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 395 kJ / 5 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,07 g |
| Tuky | 399,48 g |
| – nasycené | 128,04 g |
| – nenasycené | 251,08 g |
| –– mononenasycené | 189,70 g |
| –– polynenasycené | 61,38 g |
| ––– omega 3 | 17,36 g |
| Vláknina | 8,30 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 532 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 489,50 g |
| – cukry | 239,10 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g krupicového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru (podle potřeby) | Cukr bílý | 25 g |
| jahody (podle chuti) | Jahody čerstvé | |
| 2 2 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| 750 ml 750 ml mléka (nebo 500 ml vody) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| cukru krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |