Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s jablky a sýrovo - tymiánové tousty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 99 185 kJ / 23 706 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 215,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 208,14 g |
| Tuky | 199,69 g |
| – nasycené | 75,42 g |
| – nenasycené | 87,32 g |
| –– mononenasycené | 17,73 g |
| –– polynenasycené | 69,59 g |
| ––– omega 3 | 12,74 g |
| Vláknina | 1 212,69 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 2,87 g |
| Sůl | 3,30 g |
| Sacharidy | 4 658,89 g |
| – cukry | 4 228,72 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 g 30 g másla + na tousty | Máslo kravské | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku na plátky | Česnek čerstvý | 14 g |
| kousek kousek strouhaného čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 2.5 g |
| 1 kg 1 kg dýně (zbavené semen, oloupané a nakrájené na kousky) | Dýně čerstvá | 1000 g |
| 300 300 g jablek (oloupaných, jadřinců zbavených a na kousky nakrájených) | Jablko čerstvé | 45000 g |
| 1,5 l 1,5 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 8 plátků 8 plátků toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 160 g |
| 1 lžíce 1 lžíce Dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| strouhaný tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| tymián čerstvý nebo sušený | Tymián sušený |