Nutriční hodnoty (Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 844 kJ / 2 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,60 g |
Tuky | 70,39 g |
– nasycené | 31,13 g |
– nenasycené | 32,42 g |
–– mononenasycené | 23,24 g |
–– polynenasycené | 9,18 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 290,22 g |
– cukry | 122,15 g |
––– laktóza | 15,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g ovesných vloček | Vločky ovesné | 250 g |
300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
60 g 60 g cukru (50-80 g dle potřeby) | Cukr bílý | 60 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 4 g |
větší špetka špetka citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
250 g 250 g jablek (250-300 g) | Jablko čerstvé | 250 g |
20 g 20 g rozinek | Rozinky | 20 g |
větší špetka špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
40 g 40 g másla (nebo jiného tuku 30-40 g) | Máslo kravské | 40 g |