Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie8 844 kJ /
2 114 kcal
Bílkoviny62,44 g
– z toho živočišné bílkoviny27,84 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,60 g
Tuky70,39 g
– nasycené31,13 g
– nenasycené32,42 g
–– mononenasycené23,24 g
–– polynenasycené9,18 g
––– omega 30,57 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,72 g
Sacharidy290,22 g
– cukry122,15 g
––– laktóza15,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g ovesných vloček Vločky ovesné 250 g
300 ml 300 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 300 ml
2 špetky 2 špetky soli Sůl mořská 2 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
60 g 60 g cukru (50-80 g dle potřeby) Cukr bílý 60 g
1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového cukru Cukr vanilkový 4 g
větší špetka špetka citronové kůry Citronová kúra čerstvá
250 g 250 g jablek (250-300 g) Jablko čerstvé 250 g
20 g 20 g rozinek Rozinky 20 g
větší špetka špetka mleté skořice Skořice ceylonská mletá
40 g 40 g másla (nebo jiného tuku 30-40 g) Máslo kravské 40 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.