Nutriční hodnoty (Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 844 kJ / 2 114 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,60 g |
| Tuky | 70,39 g |
| – nasycené | 31,13 g |
| – nenasycené | 32,42 g |
| –– mononenasycené | 23,24 g |
| –– polynenasycené | 9,18 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 1,14 g |
| Sůl | 2,72 g |
| Sacharidy | 290,22 g |
| – cukry | 122,15 g |
| ––– laktóza | 15,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g ovesných vloček | Vločky ovesné | 250 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 60 g 60 g cukru (50-80 g dle potřeby) | Cukr bílý | 60 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 4 g |
| větší špetka špetka citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 250 g 250 g jablek (250-300 g) | Jablko čerstvé | 250 g |
| 20 g 20 g rozinek | Rozinky | 20 g |
| větší špetka špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 40 g 40 g másla (nebo jiného tuku 30-40 g) | Máslo kravské | 40 g |