Nutriční hodnoty (Bramborové šišky se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 885 kJ / 1 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 55,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,19 g |
Tuky | 30,63 g |
– nasycené | 14,10 g |
– nenasycené | 13,19 g |
–– mononenasycené | 10,27 g |
–– polynenasycené | 2,92 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 404 mg |
Sodík | 2,23 g |
Sůl | 5,21 g |
Sacharidy | 140,30 g |
– cukry | 21,75 g |
––– laktóza | 7,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g vařený brambor ve slupce | Brambor zimní | 750 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1,5 dcl 1,5 dcl zeleninového vývaru (použila jsem opět od Vitany, teď nový v mističce - půl kelímku) | Vývar zeleninový | 150 ml |
100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
120 g 120 g eidamu vcelku | Sýr kravský tvrdý 30% | 120 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
2 2 vrchovaté lžičky naťové cibulky (mám sušenou od babičky, takže ji dávám, kde se dá, hezky voní) | Cibulka jarní čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce sekané petrželky (ze zahrádky je nejlepší) | Petržel nať čerstvá | 30 g |
sůl | Sůl mořská |