Nutriční hodnoty (Bramborové šišky se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 885 kJ / 1 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,19 g |
| Tuky | 30,63 g |
| – nasycené | 14,10 g |
| – nenasycené | 13,19 g |
| –– mononenasycené | 10,27 g |
| –– polynenasycené | 2,92 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 404 mg |
| Sodík | 2,23 g |
| Sůl | 5,21 g |
| Sacharidy | 140,30 g |
| – cukry | 21,75 g |
| ––– laktóza | 7,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vařený brambor ve slupce | Brambor zimní | 750 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1,5 dcl 1,5 dcl zeleninového vývaru (použila jsem opět od Vitany, teď nový v mističce - půl kelímku) | Vývar zeleninový | 150 ml |
| 100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 120 g 120 g eidamu vcelku | Sýr kravský tvrdý 30% | 120 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
| 2 2 vrchovaté lžičky naťové cibulky (mám sušenou od babičky, takže ji dávám, kde se dá, hezky voní) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce sekané petrželky (ze zahrádky je nejlepší) | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská |