Nutriční hodnoty (Myslivecké řízky s houbami a bramborovými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 928 kJ / 2 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,95 g |
| Tuky | 184,32 g |
| – nasycené | 85,85 g |
| – nenasycené | 91,59 g |
| –– mononenasycené | 77,71 g |
| –– polynenasycené | 13,88 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 5,55 g |
| Cholesterol | 658 mg |
| Sodík | 3,41 g |
| Sůl | 8,42 g |
| Sacharidy | 80,65 g |
| – cukry | 3,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky kýty nebo kotlety bez kosti | Vepřová kýta | |
| hladká mouka na posypání masa | Mouka pšeničná hladká | |
| 200 g 200 g anglické slaniny | Anglická slanina | 200 g |
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| asi 10 kusů 10 kusů menších žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| cca 3 3 středně velké brambory uvařené ve slupce | Brambor zimní | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce krupičky (případně i více) | Krupice pšeničná jemná | 45 g |
| sůl | Sůl mořská |