Nutriční hodnoty (Valašské vepřové plátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 874 kJ / 2 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 178,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 164,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,95 g |
| Tuky | 127,90 g |
| – nasycené | 43,51 g |
| – nenasycené | 74,28 g |
| –– mononenasycené | 57,40 g |
| –– polynenasycené | 16,88 g |
| ––– omega 3 | 4,57 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 467 mg |
| Sodík | 529 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 55,24 g |
| – cukry | 14,74 g |
| ––– laktóza | 9,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřové kýty nebo plec | Vepřová kýta | 750 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| zhruba 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 250 g 250 g čerstvých lesních hub (můžeme zaměnit za sterilované nebo sušené) | Hřib čerstvý | 250 g |
| 30 g 30 g másla nebo jiného tuku | Máslo kravské | 30 g |
| 250 g 250 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvého sekaného kopru nebo sterilovaný | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| ocet (na dochucení dle potřeby) | Ocet lihový | |
| vývar na zalití | Vývar hovězí |