Nutriční hodnoty (Housky nebo bagetky s pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 534 kJ / 2 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,64 g |
| Tuky | 69,65 g |
| – nasycené | 13,28 g |
| – nenasycené | 51,93 g |
| –– mononenasycené | 40,50 g |
| –– polynenasycené | 11,43 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 17,85 g |
| Cholesterol | 276 mg |
| Sodík | 231 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 383,96 g |
| – cukry | 40,94 g |
| ––– laktóza | 13,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1,5-2 1,5-2 zarovnané lžičky soli | Sůl mořská | |
| malinko mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1/2 kostky 1/2 kostky čerstvého droždí tj. 21 g | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 necelá 1 necelá lžička cukru | Cukr bílý | |
| 280 ml 280 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 280 ml |
| 50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
| 40-50 g 40-50 g pórku | Pórek čerstvý | 45 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hrubozrnná sůl | Sůl mořská |