Nutriční hodnoty (Začátečnický štrúdl s postupem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 948 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,95 g |
| Tuky | 11,91 g |
| – nasycené | 3,15 g |
| – nenasycené | 5,60 g |
| –– mononenasycené | 3,38 g |
| –– polynenasycené | 2,23 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 152 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 122,20 g |
| – cukry | 107,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g listového těsta | Listové těsto | 400 g |
| 5 5 větších jablek (lepší jsou kyselejší) | Jablko čerstvé | 750 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 1 menší hrst mandlí | Mandle neloupané | |
| cukr krystal (nebo moučkový) | Cukr bílý | |
| strouhanka (nebo drcené piškoty) | Strouhanka pšeničná | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| olej (nebo voda) | Olej řepkový |