

Bramboroví utopenci
Suroviny
- 600 g malých brambor
- 3-4 dcl olivového oleje
- 1 pivní sýr
- 1 červená cibule
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky celého černého pepře
- 6 snítek tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 8 lístků bazalky
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme částečně zchladnout a každou propíchneme několikrát silnou jehlou nebo špízkem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.
Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich vkládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkou. Osolíme je, posypeme pepřem a na závěr zalijeme vše olejem. Necháme uležet alespoň 3 dny v chladu.
Poznámka od kuchařky
Recept z Žena a kuchyně-Brambory 100x jinak
Nesehnala jsem čerstvý tymián tak jsem ho nedala a místo chilli papričky jsem dala feferonku.
Autorem je pan kuchař Vladislav Stuparič.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramboroví utopenci
-
O Bože, Leni!!
-
Naloženo
uvidíme,uvidíme,uvidíme
s dovolením přidávám foto
-
V každém případě
vyzkouším,buď to dopadne nebo nedopadne
-
Lenko, propíchala jsem je dost, ale asi jsem je měla nechat déle, to je fakt.. Ale ty opečené byly opravdu vynikající.
-
Já taky děkuji za odpovědi, jsem z toho rozpačitá, možná, že to někdy zkusím, ale nějak mě neláká představa studené brambory ve studeném oleji. Že sýr byl skvělý - o tom nepochybuji
-
Eli,díky za expres odpověď
toho jsem se právě bála,že ty brambůry nevstřebají chutě,
ale zkusím do jedné sklenice a v nejhorším je hodím na pánev a bude po ptákách
-
Jé já taky úplně zapoměla napsat
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě toale pak jsem otevřela druhou sklenici po 8 dnes a ejhle
musím uznat,že i mě překvapila dobrá chuť.Sýr mi chutnal moc,tak přemýšlím,že příště naložím jen ten.
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici -
Maris, Senky, chystala jsem se napsat, ale stále zapomínám...
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní... -
Holky,prosím
,taky by mě zajímaly Vaše zkušenosti,chystám se na ně před návštěvou,abych si netrhla ostudu
Díky.
-
Tak tohle, opravdu čučím a vyzkouším a když to bude dobré rozkecám mezi kamarády pro slávu tvoji a všímavost moji. +bodík 19
-
Elizo, Lenko - tak jak to chutná
Jsem zvědavá, já si totiž ty brambory v oleji neumím moc představit
-
Tak mám naloženo, poslala jsem obrázky. Jsem zvědavá na výsledek...
-
Tak já to také naložím (ale mám bohužel je romadůr a čerstvých bylinek málo, nechodím moc nakupovat, když jsem s Lízou na ošetřovačce), tak si pak sdělíme zkušenosti...
Jsem na to hrozně zvědavá - často si dovedu vybavit výslednou chuť, ale tady prostě ne...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme... -
Elizo ještě ne,ale zítra jdu na ně
Tak hned napíšu jak chutnají nebo nechutnají
-
Lenko, tak brambůrky se vaří... (když mě Vietnamec viděl, jak vybírám ty nejdrobnější, povídá: "Varžite celý..."
A chci se zeptat...už jste ochutnali? Myslím, jestli to za to stojí... Ještě byl manžel vyslaný pro pivní sýr, snad ho koupí...