Bramboroví utopenci
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 843 kJ / 3 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,41 g |
Tuky | 333,32 g |
Vláknina | 22,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept z Žena a kuchyně-Brambory 100x jinak
Nesehnala jsem čerstvý tymián tak jsem ho nedala a místo chilli papričky jsem dala feferonku.
Autorem je pan kuchař Vladislav Stuparič.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2011 20:17
O Bože, Leni!!
19. 2. 2011 17:49
Naloženouvidíme,uvidíme,uvidíme s dovolením přidávám foto
13. 2. 2011 10:47
V každém případě vyzkouším,buď to dopadne nebo nedopadne
13. 2. 2011 10:00
Lenko, propíchala jsem je dost, ale asi jsem je měla nechat déle, to je fakt.. Ale ty opečené byly opravdu vynikající.
13. 2. 2011 09:50
Já taky děkuji za odpovědi, jsem z toho rozpačitá, možná, že to někdy zkusím, ale nějak mě neláká představa studené brambory ve studeném oleji. Že sýr byl skvělý - o tom nepochybuji
13. 2. 2011 09:41
Eli,díky za expres odpověďtoho jsem se právě bála,že ty brambůry nevstřebají chutě,ale zkusím do jedné sklenice a v nejhorším je hodím na pánev a bude po ptákách
13. 2. 2011 09:41
Jé já taky úplně zapoměla napsat
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě toale pak jsem otevřela druhou sklenici po 8 dnes a ejhlemusím uznat,že i mě překvapila dobrá chuť.Sýr mi chutnal moc,tak přemýšlím,že příště naložím jen ten.
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě toale pak jsem otevřela druhou sklenici po 8 dnes a ejhlemusím uznat,že i mě překvapila dobrá chuť.Sýr mi chutnal moc,tak přemýšlím,že příště naložím jen ten.
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici
13. 2. 2011 09:27
Maris, Senky, chystala jsem se napsat, ale stále zapomínám...
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...
13. 2. 2011 09:22
Holky,prosím,taky by mě zajímaly Vaše zkušenosti,chystám se na ně před návštěvou,abych si netrhla ostudu Díky.
13. 2. 2011 09:14
Tak tohle, opravdu čučím a vyzkouším a když to bude dobré rozkecám mezi kamarády pro slávu tvoji a všímavost moji. +bodík 19
13. 2. 2011 08:59
Elizo, Lenko - tak jak to chutná Jsem zvědavá, já si totiž ty brambory v oleji neumím moc představit
3. 2. 2011 21:30
Tak mám naloženo, poslala jsem obrázky. Jsem zvědavá na výsledek...
3. 2. 2011 20:59
Tak já to také naložím (ale mám bohužel je romadůr a čerstvých bylinek málo, nechodím moc nakupovat, když jsem s Lízou na ošetřovačce), tak si pak sdělíme zkušenosti... Jsem na to hrozně zvědavá - často si dovedu vybavit výslednou chuť, ale tady prostě ne...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme...
3. 2. 2011 20:54
Elizo ještě ne,ale zítra jdu na něTak hned napíšu jak chutnají nebo nechutnají
3. 2. 2011 20:32
Lenko, tak brambůrky se vaří... (když mě Vietnamec viděl, jak vybírám ty nejdrobnější, povídá: "Varžite celý..."
A chci se zeptat...už jste ochutnali? Myslím, jestli to za to stojí... Ještě byl manžel vyslaný pro pivní sýr, snad ho koupí...
A chci se zeptat...už jste ochutnali? Myslím, jestli to za to stojí... Ještě byl manžel vyslaný pro pivní sýr, snad ho koupí...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 38 sekundami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 4 minutami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 5 minutami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 6 minutami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 7 minutami
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 19 minutami
Drožďová pomazánka podle Matyska
janatka uvařila před 20 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
Zombijec uvařil před 44 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Pavla Kosinera se povedou hned napoprvé
Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept na utopence utopenci recept přemrzlé brambory utopenci 100x jinak vladislav stuparič utopenci se sýrem jak naložit utopence recept utopenci brambory 100x jinak naložené brambory recepty na utopence nálev na utopence recepty jak nakládat utopence utopenci nálev jak sterilovat brambory jak sterilovat utopence nálev na utopence utopenci s cibulí recept 18722
Suroviny: brambory, olej olivový, sýr pivní, cibule červená, chilli paprika čerstvá, česnek, pepř černý, tymián, rozmarýn, bazalka čerstvá, sůl
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
39 názorů