Bramboroví utopenci

lemarti Kuchařka: lemarti

Bramborová jídla 39 názorů

Suroviny

600 g malých brambor
3-4 dcl olivového oleje
1 pivní sýr
1 červená cibule
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
2 lžičky celého černého pepře
6 snítek tymiánu
1 snítka rozmarýnu
8 lístků bazalky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme částečně zchladnout a každou propíchneme několikrát silnou jehlou nebo špízkem.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.

  3. Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich vkládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkou. Osolíme je, posypeme pepřem a na závěr zalijeme vše olejem. Necháme uležet alespoň 3 dny v chladu.

Poznámka

Recept z Žena a kuchyně-Brambory 100x jinak

Nesehnala jsem čerstvý tymián tak jsem ho nedala a místo chilli papričky jsem dala feferonku.

Autorem je pan kuchař Vladislav Stuparič.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 227 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboroví utopenci

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    O Bože, Leni!!:-O:-O:-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Naloženo;-)uvidíme,uvidíme,uvidíme:-D:-D s dovolením přidávám foto:-8

    Odpovědět

  • senky senky

    V každém případě ;-) vyzkouším,buď to dopadne nebo nedopadne:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Lenko, propíchala jsem je dost, ale asi jsem je měla nechat déle, to je fakt.. Ale ty opečené byly opravdu vynikající.:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Já taky děkuji za odpovědi, jsem z toho rozpačitá, možná, že to někdy zkusím, ale nějak mě neláká představa studené brambory ve studeném oleji. Že sýr byl skvělý - o tom nepochybuji:-p;-):-))

    Odpovědět

  • senky senky

    Eli,díky za expres odpověď:-))toho jsem se právě bála,že ty brambůry nevstřebají chutě,:-//ale zkusím do jedné sklenice a v nejhorším je hodím na pánev a bude po ptákách:-D:-D

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    Jé já taky úplně zapoměla napsat:-8
    Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě to:-(ale pak jsem otevřela druhou sklenici po 8 dnes a ejhle:-Omusím uznat,že i mě překvapila dobrá chuť.Sýr mi chutnal moc,tak přemýšlím,že příště naložím jen ten.
    Elizo-tobě děkuji za fotky:-K
    Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, Senky, chystala jsem se napsat, ale stále zapomínám...:-8
    Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
    Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...

    Odpovědět

  • senky senky

    Holky,prosím:-8,taky by mě zajímaly Vaše zkušenosti,chystám se na ně před návštěvou,abych si netrhla ostudu;-):-D Díky.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak tohle, opravdu čučím a vyzkouším a když to bude dobré rozkecám mezi kamarády pro slávu tvoji a všímavost moji. +bodík 19

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, Lenko - tak jak to chutná :-?:-)) Jsem zvědavá, já si totiž ty brambory v oleji neumím moc představit:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak mám naloženo, poslala jsem obrázky. Jsem zvědavá na výsledek...;-):-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak já to také naložím (ale mám bohužel je romadůr a čerstvých bylinek málo, nechodím moc nakupovat, když jsem s Lízou na ošetřovačce), tak si pak sdělíme zkušenosti...;-) Jsem na to hrozně zvědavá - často si dovedu vybavit výslednou chuť, ale tady prostě ne...
    Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...;-):yes:
    Tak uvidíme...:-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    Elizo ještě ne,ale zítra jdu na ně:-8Tak hned napíšu jak chutnají nebo nechutnají;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Lenko, tak brambůrky se vaří... (když mě Vietnamec viděl, jak vybírám ty nejdrobnější, povídá: "Varžite celý..." ;-):-))
    A chci se zeptat...už jste ochutnali? Myslím, jestli to za to stojí... Ještě byl manžel vyslaný pro pivní sýr, snad ho koupí...;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: utopenci recept na utopence utopenci recept přemrzlé brambory utopenci 100x jinak vladislav stuparič utopenci se sýrem jak naložit utopence recept utopenci brambory 100x jinak naložené brambory recepty na utopence nálev na utopence recepty jak nakládat utopence utopenci nálev jak sterilovat brambory jak sterilovat utopence nálev na utopence utopenci s cibulí recept 18722

Zapomněl/a jsem heslo