Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 843 kJ / 3 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,41 g |
Tuky | 333,32 g |
Vláknina | 22,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme částečně zchladnout a každou propíchneme několikrát silnou jehlou nebo špízkem.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.
Krok 3: Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich vkládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkou. Osolíme je, posypeme pepřem a na závěr zalijeme vše olejem. Necháme uležet alespoň 3 dny v chladu.
Zveřejněno 2. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Moje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 43 minutami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 21 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový bramborák
Betes před 1 minutou
Banánová bábovka
Verunkavh před 21 minutami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 23 minutami
Těsto na pizzu
Olympus před 46 minutami
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 48 minutami
Špekáčky na pivu
E. J. K. před 1 hodinou
Kuřecí stehna v medu
E. J. K. před 1 hodinou
Medová kuřecí prsa
E. J. K. před 1 hodinou
Banánový koláč
MarieP před 1 hodinou
Tématické fráze:
utopenci,
recept na utopence,
utopenci recept,
přemrzlé brambory,
utopenci 100x jinak,
vladislav stuparič,
utopenci se sýrem,
jak naložit utopence,
recept utopenci,
brambory 100x jinak,
naložené brambory,
recepty na utopence,
nálev na utopence recepty,
jak nakládat utopence,
utopenci nálev,
jak sterilovat brambory,
jak sterilovat utopence,
nálev na utopence,
utopenci s cibulí recept,
18722
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
sýr pivní,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
pepř černý,
tymián,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (42)
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě to
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme...