Nutriční hodnoty (Pečený jehněčí bok)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 752 kJ / 658 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,34 g |
| Tuky | 29,57 g |
| – nasycené | 8,78 g |
| – nenasycené | 17,47 g |
| –– mononenasycené | 12,88 g |
| –– polynenasycené | 4,58 g |
| ––– omega 3 | 1,11 g |
| Vláknina | 11,76 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 742 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 73,91 g |
| – cukry | 12,04 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 jehněčí bok | Jehně plec | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 cibule (jemně nakrájená) | Cibule čerstvá | 70 g |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru (nebo mletého) | Zázvor sušený | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% |