Nutriční hodnoty (Jablková buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 454 kJ / 4 889 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 73,12 g |
| Tuky | 229,61 g |
| – nasycené | 23,08 g |
| – nenasycené | 179,62 g |
| –– mononenasycené | 95,75 g |
| –– polynenasycené | 83,87 g |
| ––– omega 3 | 18,13 g |
| Vláknina | 56,80 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 578 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 569,30 g |
| – cukry | 179,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krystal | Cukr bílý | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžička 1 lžička kakaa | Kakao prášek | 3 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 4 hrnky 4 hrnky nakrájených jablek (na jemné kostičky) | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 100 g 100 g rozinek | Rozinky | 100 g |
| 100 g 100 g nahrubo mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 100 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |