Nutriční hodnoty (Ořechový piškot s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 771 kJ / 4 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,50 g |
| Tuky | 203,56 g |
| – nasycené | 49,88 g |
| – nenasycené | 132,37 g |
| –– mononenasycené | 65,53 g |
| –– polynenasycené | 66,84 g |
| ––– omega 3 | 12,73 g |
| Vláknina | 35,00 g |
| Cholesterol | 930 mg |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 622,88 g |
| – cukry | 393,38 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 20 g 20 g kakaa | Kakao prášek | 20 g |
| 220 g 220 g cukru krupice | Cukr bílý | 220 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 100 g 100 g vlašských ořechů (nahrubo nasekaných) | Vlašské ořechy | 100 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| cukr krystal | Cukr bílý | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |