Nutriční hodnoty (Polévka s řapíkatým celerem II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 080 kJ / 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,48 g |
| Tuky | 35,67 g |
| – nasycené | 9,44 g |
| – nenasycené | 24,84 g |
| –– mononenasycené | 15,37 g |
| –– polynenasycené | 9,47 g |
| ––– omega 3 | 2,33 g |
| Vláknina | 30,80 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 247 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 67,21 g |
| – cukry | 19,21 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 dkg 40 dkg řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 400 g |
| 20 dkg 20 dkg pórku (jen bílou část) | Pórek čerstvý | 200 g |
| 20 dkg 20 dkg brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 2 dkg 2 dkg cibule | Cibule čerstvá | 20 g |
| 1,5 l 1,5 l masového vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
| 1 1 vrchovatá lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |