Nutriční hodnoty (Vdolečky s borůvkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 151 kJ / 2 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
| Tuky | 23,06 g |
| – nasycené | 8,42 g |
| – nenasycené | 10,50 g |
| –– mononenasycené | 5,60 g |
| –– polynenasycené | 4,90 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 303 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 417,20 g |
| – cukry | 144,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 droždí | Droždí pekařské lisované | |
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| borůvky nebo borůvková marmeláda | Borůvky čerstvé | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |