Nutriční hodnoty (Kuřecí na kořenové zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 949 kJ / 1 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,06 g |
| Tuky | 108,56 g |
| – nasycené | 55,78 g |
| – nenasycené | 51,30 g |
| –– mononenasycené | 42,15 g |
| –– polynenasycené | 9,15 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 37,65 g |
| Cholesterol | 121 mg |
| Sodík | 2,24 g |
| Sůl | 5,38 g |
| Sacharidy | 56,30 g |
| – cukry | 23,08 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí řízky | Kuře prso | |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 kořenové petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| cca 3/4 l cca 3/4 l horkého masového vývaru | Vývar masový | 750 ml |
| lžička lžička celého nového koření | Nové koření | |
| lžička lžička celého pepře | Pepř černý | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 větvičky 2 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |