Nutriční hodnoty (Uzené maso dušené v celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 056 kJ / 1 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 106,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,37 g |
| Tuky | 75,31 g |
| – nasycené | 25,41 g |
| – nenasycené | 41,62 g |
| –– mononenasycené | 31,10 g |
| –– polynenasycené | 10,52 g |
| ––– omega 3 | 2,16 g |
| Vláknina | 67,70 g |
| Cholesterol | 415 mg |
| Sodík | 6,10 g |
| Sůl | 14,45 g |
| Sacharidy | 148,38 g |
| – cukry | 96,84 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 500 g |
| 80 g 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 80 g |
| 40 40 g mrkve | Mrkev čerstvá | 2000 g |
| 40 g 40 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 40 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 ml 250 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 4 zrnka 4 zrnka pepře | Pepř černý | |
| 4 zrnka 4 zrnka nového koření | Nové koření | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |