

Naložená vepřová kotleta
Suroviny asi 8 porcí
- 5-8 vepřových řízků (naklepeme)
- 2 vejce
- 1 lžíce worcestru
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce maggi
- 1/2 lžičky soli na tohle množství
- 1 lžíce solamylu
- pepř
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
Tohle všechno smícháme dohromady, maso v téhle marinádě necháme naložené 2 dny.
Potom smažíme na oleji z obou stran. Příloha: brambory, bramborová kaše + zeleninová obloha.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Naložená vepřová kotleta
-
Doba naložení může byt delší než dva dny, z osobní zkusenosti vím ze maso je nejlepší az třeti den
Omlouvám se za diakritiku, pisu z tabletu -
mnam
-
-
My to zase poznáme pod názvom Diabolské rezne a je to výborné,robievam to dosť často
-
Holky všem děkuji za komentáře
-
Tuhle marinádu znám pod názvem Rošťáky. Recept vyšel asi před 8 lety v kalendáři Frekvence 1 a vzápětí na různých kuchařských serverech. Myslím, že recept na Rošťáky tady je. Čím déle je maso naloženo, tím je lepší.
Tento recept často dělají maminky pro své „hladové ratolesti“, které bydlí přes týden na internátě nebo kolejích. Maso s marinádou dají do zavařovací láhve a ratolest si může každý večer výborné masíčko udělat. Zvládne to i antitalent na vaření.
Naložené maso je orestované za 2 minuty. Příloha nejenom brambory, ale i rýže, nebo třeba jenom chléb + zelenina. Posílám bodíka
.
-
To znám a je to dobroučký. Někdy nechávám maso naložené i dýl než dva dny
Zaslouženě bod
-
Zdeni - vypiš tam tu lžičku, takhle to vypadá na půl litru
,jinak tě obdivuju za výdrž, u nás takhle dlouho naložené maso ani nevydrží
ale věřím, že čím dýl, tím líp
-
soli je tam jen 1/2 lžičky a já osobně jsem to měla naložené ještě dýl a bylo to dobré ale nechtěla jsem to jsem psát kvůli komentářům.
-
Zdeni, mrkni se na množství soli v ingrediencích
a 2 dny mi připadá dost dlouhé