Nutriční hodnoty (Jelítka Rozpis na 10 kg)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 122 821 kJ / 29 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 947,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 703,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 244,20 g |
| Tuky | 1 779,39 g |
| – nasycené | 631,07 g |
| – nenasycené | 1 086,57 g |
| –– mononenasycené | 822,45 g |
| –– polynenasycené | 264,12 g |
| ––– omega 3 | 12,57 g |
| Vláknina | 228,00 g |
| Cholesterol | 7,13 g |
| Sodík | 76,71 g |
| Sůl | 190,00 g |
| Sacharidy | 2 278,67 g |
| – cukry | 78,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg masa z vepřové hlavy | Vepřová hlava (jedlý podíl) | 2000 g |
| lalok z hlavy | Vepřový lalok | |
| 1,5 kg 1,5 kg střevního sádla i se škvarky | Škvarky | 1500 g |
| 1 kg 1 kg plic a sleziny | Slezina vepřová | 1000 g |
| 3 kg 3 kg uvařených krup | Kroupy ječné | 3000 g |
| 2-3 l 2-3 l krve | ||
| 1 1 vrchovatá polévková lžíce mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 1 polévková lžíce mletého nového koření | Nové koření mleté | |
| 1 1 polévková lžíce majoránky | Majoránka sušená | |
| 1/2 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | |
| 300 g 300 g smažené cibule (tmavohnědá barva) | Cibule čerstvá | 300 g |
| 150-200 g 150-200 g soli | Sůl mořská | 175 g |
| asi 1/2 l asi 1/2 l vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| 10-15 10-15 m tlustého střeva | ||
| Množství koření a soli je orientační, řídí se podle chuti a místních zvyklostí. Někdo kvůli prodloužení trvanlivosti nedává cibuli. | Pepř černý |