Nutriční hodnoty (Salát z chřestu s jogurtovou zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 938 kJ / 702 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,92 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,65 g |
Tuky | 44,01 g |
– nasycené | 6,05 g |
– nenasycené | 36,28 g |
–– mononenasycené | 25,85 g |
–– polynenasycené | 10,44 g |
––– omega 3 | 3,17 g |
Vláknina | 48,75 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 33,56 g |
– cukry | 20,56 g |
––– laktóza | 4,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg bílého chřestu | Chřest bílý čerstvý | 500 g |
1/2 kg 1/2 kg mladého zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
200 g 200 g sterilovaných žampionů | Žampion zavařený | 200 g |
1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
2 lžíce 2 lžíce sherry octa (nebo červený vinný ocet) | ||
3-4 lžíce 3-4 lžíce oleje | Olej řepkový | 38.5 ml |
6 lžic 6 lžic jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 120 ml |
2 lžíce 2 lžíce sekané pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
řeřicha (nebo jiné bylinky) | Řeřicha čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý |