Kynuté buchty plněné marmeládou

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Moučníky , Kynuté 269 názorů

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
250 ml mléka
25 g droždí
1 lžička cukru
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
špetka soli
olej
marmeláda - rybízová
Recept si zatím oblíbilo 209 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlejeme do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem a vejcem. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Asi po 20 min. těsto přemícháme a necháme znovu kynout.

  3. Na pomoučeném vále pak těsto rozdělíme asi na 12-15 hromádek (podle toho jak má každý rád velikost buchet), které roztáhneme a doprostřed dáme kopeček marmelády. Opatrně zaděláme a pokládáme na vymazaný pekáč, každou buchtu pomažeme olejem a necháme ještě aspoň 10 min. odpočinout.

  4. Pak pekáč vložíme do vyhřáté trouby a upečeme asi při 220°C asi 20 min

  5. Upečené buchty předěláme na talíř a pocukrujeme.

Poznámka

Vím, že receptů na buchty je tu několik, ale tento recept je můj, resp. mé 86-ti leté babičky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 596 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté buchty plněné marmeládou

  • mata3636 mata3636

    casino: Nedám masla veľa, radšej 2-3x dolejem, ak treba. A ak aj ostane veľa, vyberiem ho lyžicou naspäť do kastrólika a tak položím posledné buchty ;-) Maslo je dobrá vec, no preháňať to nemusíme

    Odpovědět

  • casino casino

    Mikesanda1:
    Jj, másla dávám dvakrát tolik, než v rcp uvedeno :yes:

    mata3636:
    No, dělám podobně, ale přiznejme si, že toho tuku posléze zbude a vcucne se do buchet... :-(

    tejaja:
    Příště vyzkouším po vašem způsobu :-)

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    tejaja: Ja robím tak, že pomastený plech z jednej strany trocha podložím a do protiľahlej strany dám roztopené maslo. Naplnenú buchtu z jednej strany namočím do masla a položím na plech, druhá buchta, namočiť a tesne položiť k tej prvej, atď, atď. Ide to šup šup.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dievčatá, buchty skladajte do pekáča nemastené, ale tak, že medzi nimi necháte medzeru asi 1 cm. Potom vezmite štetec, namočte do masla alebo oleja, podľa svojho zvyku a prejdite ním pomedzi všetky medzery. Samozrejme, treba namočiť do masla viackrát. Až potom pomastite vrch buchiet. Tak vám to pôjde oveľa rýchlejšie, buchty budú z bokov namastené raz-dva a nezlepia sa. ;-):-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Mikesanda1: na 400 g mouky 50 g másla stačí - mám skoro stejný recept po své babičce a je výborný, jen před skládáním do pekáče potírám rozpuštěným máslem a ne olejem....

    Odpovědět

  • Mikesanda1 Mikesanda1

    Nejsem nijak vynikající pekařka, ale myslím si že je tam málo másla, někdo přidává do kynutého těsta olej, pečivo je vláčnější a déle vydrží, ani sádlem se nic nezkazí.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    nikolviteb: Já to mám z jakéhokoliv receptu na buchty!:-// Nesmuť ! Bohové se zbláznili! :-((Do buchtového království mě nepustí!:-D

    Odpovědět

  • nikolviteb nikolviteb

    Holky, já s tím můžu maximálně tak někomu vytřískat okna... :-D Nevíte, kde se stala chyba? Postupovala jsem přesně tak, jak je popsáno v receptu... :-(

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Draha: a ja dekuji za pochvalny komentar:-K

    Odpovědět

  • Draha Draha(neregistrovaná)

    Děkujeme za skvělý recept, buchty jsou mňamy <3<3<3<3 .

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Frantiska: a já děkuji za komentář, jsem ráda, že recept nezklamal:-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Vyzkoušeno :) dala jsem dva žloutky a 100 g másla. S těstem se moc dobře pracovalo a chutove moc dobré buchty :) Děkuji za recept

    Odpovědět

  • manina manina

    Martina: Těsto je tak klasicky jednoduché, že při správném poměru mouky a tekutiny se vždycky povede. Tedy pokud kvásek je opravdu vzešlý. Já radši dávám droždí sušené. Ale pozor! Když se začne zadělávat těsto příliš řídké a napravujeme ho přisypáváním mouky, většinou to dopadne jak píšeš. Prý jsme tzv. Utopily mlynáře.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Martina: bohužel netuším, proč vám buchty nenakynuly..., a že vám praskly? Tak to se stane i mně;-)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Zdravím....Dělala jsem buchty dle vašeho receptu,ale nepovedly se mi, těsto bylo přitom úžasné ,když jsem s ním pracovala,opravdu se s ním dobře dělá....Ale při pečení nenabyly a mezery mezi nima vyplnila povidla...Při pečení popraskaly....Jediné co jsem udělala jinak než uvádíte v receptu je to,že jsem dala místo másla sádlo...Nevíte čím to mohlo být?...Děkuji za odpověď.M

    Odpovědět

1 2 3 5 10 14 18

Tématické fráze: kynuté buchty tchibo tento týden a příští týden kynuté buchty s tvarohem buchty s marmeládou kynuté buchty recept honzovy buchty plněné povidly recept buchta s marmeládou kynuté buchty naší babičky kynuté těsto na buchty kynuté honzovy buchty tvarohové kynuté buchty buchty buchty kynute recept kynute buchty buchty s marmeladou recept recept na kynuté buchty honzovy buchty kynuté buchty s povidly kynutý buchty kynuté těsto na honzový buchty

Zapomněl/a jsem heslo