Nutriční hodnoty (Bylinkové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 050 kJ / 1 685 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,91 g |
Tuky | 41,04 g |
– nasycené | 13,87 g |
– nenasycené | 26,08 g |
–– mononenasycené | 19,81 g |
–– polynenasycené | 6,26 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 22,17 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 112 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 285,00 g |
– cukry | 23,54 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g přírodní rýže | Rýže bílá | 300 g |
1 l 1 l kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1/2 1/2 citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
1 lžíce 1 lžíce tymiánu | Tymián sušený | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
1 1 svazeček petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
Parmezán na posypání (60 g) | Parmezán |