Nutriční hodnoty (Celerovo nivová pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 633 kJ / 1 346 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,10 g |
| Tuky | 119,12 g |
| – nasycené | 35,43 g |
| – nenasycené | 76,22 g |
| –– mononenasycené | 29,16 g |
| –– polynenasycené | 47,06 g |
| ––– omega 3 | 1,33 g |
| Vláknina | 29,30 g |
| Cholesterol | 263 mg |
| Sodík | 3,80 g |
| Sůl | 9,33 g |
| Sacharidy | 16,71 g |
| – cukry | 8,69 g |
| ––– laktóza | 1,79 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 bulva 1 bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 10-15 dkg 10-15 dkg nivy (podle velikosti celeru) | Niva 50% t. v s. | 125 g |
| menší cibule | Cibule čerstvá | |
| majolka | Majonéza | |
| 10 dkg 10 dkg tatarka | Tatarská omáčka | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| trochu trochu vegety | Kořenící směs sypká | |
| možné i vejce natvrdo (nemusí být) | Vejce slepičí |