Nutriční hodnoty (Lahodné řezy z máku a jablíček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 741 kJ / 3 523 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,35 g |
| Tuky | 151,41 g |
| – nasycené | 40,98 g |
| – nenasycené | 97,89 g |
| –– mononenasycené | 56,94 g |
| –– polynenasycené | 40,95 g |
| ––– omega 3 | 1,83 g |
| Vláknina | 29,25 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 602 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 446,58 g |
| – cukry | 205,68 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 70 g 70 g máku | Mák modrý | 70 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 300 g 300 g nastrouhaných jablíček | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 PL 1 PL kokosu | Kokos strouhaný | 15 g |
| 1 PL 1 PL rumu | Rum | 17 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 150 g 150 g tuku | Margarín | 150 g |
| jahodový džem na potření | Marmeláda jahodová | |
| čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
| 160 g 160 g cukru moučka | Cukr bílý | 160 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |