Hrách po Španělsku

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Luštěniny 7 názorů

Suroviny

1/2 kg hrachu
2 cibule
1 cibulka s natí
4 rajčata (nebo konzervovaná)
4 lžíce strouhanky
4 stroužky česneku
2 vejce uvařená natvrdo
saturejka
bazalka
petrželova nať
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočený hrách si uvaříme.

  2. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, pak oloupaná pokrájená, nebo konzervovaná rajčata a dusíme.

  3. Za chvíli přidáme ještě strouhanku, rozmačkaný česnek, drobně pokrájená vejce natvrdo, kapary a nakrájenou cibulku s natí.

  4. Okořeníme bazalkou, saturejkou a teď přidáme uvařený hrách.

  5. Všechno promícháme a už jen prohřejeme.

Poznámka

Takto připravený hrách se dá jíst samotný, ale "masožravci" si mohou dát nějakou tu orestovanou uzeninku ap.

Zdroj: recept mám pár let z nějakého časopisu- opravdu si nevzpomenu z jakého, já si to přepsala do mého sešitu receptů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrách po Španělsku

  • ne.ver ne.ver

    Já vaše nadšení nesdílím, ale uznávám, že je to asi tím, že nemám moc ráda hrách. Zkusila jsem tento recept, ale přišlo mi, že na půl kila hrachu je tam všech těch ostatních ingrediencí málo - resp. ostatní chutě nevynikly a celé to bylo jak obyčejná hrachová kaše...:-/

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Kalinko, jsem potěšená, že mamince chutnalo a díky, že jsi hrách uvařila:-K

    Odpovědět

  • Kalinka Kalinka

    Já tedy tyhle luštěninový jídla moc nemusím,ale dělala jsem pro mamku, má to ráda a nemohla si tuhle variaci vynachválit, že je to úplně jiné. Nezvyklé ale chutné :-) Letí bodík.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jani, ale jestli máte rádi hrách, tak ho někdy vyzkoušej! Je opravdu dobrej a úplně jinej, než jsme my zvyklí a ještě máš hrachovou polévku:-D z jedný vody na čisto;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Teda, Bibi, to je teda, jak já říkám "achaláááj, machalááj"!!!:-D:-)) No, ale proč ne?:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Španělskej hrách je výbornej, výborně ochucenej-pochutnali jsme si a tak se budeme dnes radostně vznášet-no ne počasím, nebo něčím jiným, ale po hrachu:-Dvždyť vy víte čím....;-):-)) a to dělám ještě jedno papů, no těpic, aby se pidi nezačli potom stěhovat....:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Asi to máme ze stejného zdroje ;-) taky dělám a samozřejmě bez opečené pikantní klobásky by to prý nebylo ono :-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hrach recepty hrách recept recepty z hrachu hrách recepty hrách recept hrách jak uvařit hrach zelený hrách recepty hrách zelený recepty hrách v receptech recepty na hrách recept na hrách jak se vaři hrach recept z hrachu hrách zelený recept zelený hrách recept hrachová kaše z konzervovaného hrášku recepty, hrách co uvařit z hráchu hrachová kaše po španělsku

Zapomněl/a jsem heslo