Jehněčí s provensálským kořením

kedlubna Kuchař:

Jiné maso 8 názorů

59

Suroviny

1 kg jehněčí kýty
1 petržel
1 menší celer
1 cibule
1 mrkev
2 l vody
Na marinádu:
2 lžíce olivového oleje
lžička soli
lžička bílého pepře
3 lžičky provensálského koření
2 lžíce polévkového koření
2 lžičky grilovacího koření
2 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do marinády na čtyři hodiny. Pečeme v troubě nejdříve pod poklicí (cca hodinu), pak bez poklice do změknutí masa.

  2. Podávala jsem s americkými brambory ochucené česnekem.

  3. Ranné brambory si umyjeme, nakrájíme na osminky a dáme na deset minut vařit. Osušíme, necháme vychladnout a vložíme do fritovacího hrnce.

  4. Po usmažení je osušíme od oleje na papírové utěrce a promícháme s utřeným česnekem se solí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí s provensálským kořením

  • penzionruze penzionruze

    Bibinka:zkus-www.jehnecimaso.cz

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • maris maris

    Jehněčí milujeme, mirca už vše řekla a mně nezbývá, než Ti poslat bodík:yes: a recept si uložit:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Kedlubno:-)Jehněčí je velká mňamka-i když se svou vlastní specifickou chutí;-)-a protože jí známe a máme rádi,tak posílám boďku předem;-).Jelikož jídlo ve kterém je vedle sebe táákové masíčko,proven.koření,česnek,koř.zeleninka nemůže být jiné než mňam:-p:-*...a ukládám

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    Bibinko, zaručeně by to byla jiná chuť. . . jehněčí je hodně specifické. .. . . přiznám se, trvalo mi než jsem mu přišla na chuť. Já se k jehněčímu dostanu často, bratr přítele chová ovečky ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Kedlubno, kde vzít to jehněčí maso:-?možná by to šlo z jiného, nebo ne:-? No zaručeně by to byla už jiná chuť, čili o něčem jiném;-)Ovšem bodíka posílám:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Krásná fotka, krásný recept. Bod.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, jo, Šári, voní to až tady!:-p:yes:+

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jehněčí maso recepty jehněčí plecko jehneci pastika recept koření na jehněčí maso jehnečí recept jehněčí recepty recepty jehněčí maso jehněčí maso recept jehněčí maso jehněčí jehněcí kýta recept recepty na jehněčí maso recepty z jehněčího recepty jehněčí kýta francie marináda na jehněčí maso recepty z jehněčího masa jehněčí plecko recept vaření-jehněčí recepty jehneci recept jehněčí

Zapomněl/a jsem heslo