Jehněčí s provensálským kořením

kedlubna Kuchař:

Jiné maso 8 názorů

59

Suroviny

1 kg jehněčí kýty
1 petržel
1 menší celer
1 cibule
1 mrkev
2 l vody
Na marinádu:
2 lžíce olivového oleje
lžička soli
lžička bílého pepře
3 lžičky provensálského koření
2 lžíce polévkového koření
2 lžičky grilovacího koření
2 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do marinády na čtyři hodiny. Pečeme v troubě nejdříve pod poklicí (cca hodinu), pak bez poklice do změknutí masa.

  2. Podávala jsem s americkými brambory ochucené česnekem.

  3. Ranné brambory si umyjeme, nakrájíme na osminky a dáme na deset minut vařit. Osušíme, necháme vychladnout a vložíme do fritovacího hrnce.

  4. Po usmažení je osušíme od oleje na papírové utěrce a promícháme s utřeným česnekem se solí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí s provensálským kořením

  • penzionruze penzionruze

    Bibinka:zkus-www.jehnecimaso.cz

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • maris maris

    Jehněčí milujeme, mirca už vše řekla a mně nezbývá, než Ti poslat bodík:yes: a recept si uložit:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Kedlubno:-)Jehněčí je velká mňamka-i když se svou vlastní specifickou chutí;-)-a protože jí známe a máme rádi,tak posílám boďku předem;-).Jelikož jídlo ve kterém je vedle sebe táákové masíčko,proven.koření,česnek,koř.zeleninka nemůže být jiné než mňam:-p:-*...a ukládám

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    Bibinko, zaručeně by to byla jiná chuť. . . jehněčí je hodně specifické. .. . . přiznám se, trvalo mi než jsem mu přišla na chuť. Já se k jehněčímu dostanu často, bratr přítele chová ovečky ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Kedlubno, kde vzít to jehněčí maso:-?možná by to šlo z jiného, nebo ne:-? No zaručeně by to byla už jiná chuť, čili o něčem jiném;-)Ovšem bodíka posílám:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Krásná fotka, krásný recept. Bod.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, jo, Šári, voní to až tady!:-p:yes:+

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo