Nutriční hodnoty (Bramborové curry se špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 198 kJ / 1 242 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 169,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,24 g |
| Tuky | 30,97 g |
| – nasycené | 17,05 g |
| – nenasycené | 11,39 g |
| –– mononenasycené | 8,91 g |
| –– polynenasycené | 2,48 g |
| ––– omega 3 | 1,62 g |
| Vláknina | 9,64 g |
| Cholesterol | 457 mg |
| Sodík | 491 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 60,32 g |
| – cukry | 15,02 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 velkých brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 2 2 kuřecí prsní řízky | Kuře prso | 700 g |
| hrst hrst mražených špenátových listů | Špenát mražený | |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 červená feferonka | Chilli paprička čerstvá | |
| 1-2 1-2 polévkové lžíce ostřejšího kari | Kari | |
| 2 dcl 2 dcl smetany ( kdo rád exotičtější chutě jako já, dá kokosové mléko) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 dcl 2 dcl kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru | Vývar kuřecí | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská |