Maso po námořnicku

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne Kuchařka: CesnekAcibuleZ…

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

500-600 g vepřové plece
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce protlaku
1/2 - 1 lžíce cukru
masový vývar
2 lžíce mouky
olej
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1 lžička drceného kmínu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli drobně nakrájejte.

  2. V hrnci rozehřejte asi dvě lžíce oleje a cibulku pozvolna opékejte do hněda.

  3. Stáhněte jí stranou a přidejte nakrájené maso na malé kousky. Nechte ho zatáhnout a promíchejte s cibulkou.

  4. Přidejte protlak, zasypte moukou, cukrem, pálivou a sladkou paprikou, kdo nemá rád pálivé, dá jen papriku sladkou, důkladně promíchejte.

  5. Zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte kmín a česnek nakrájený na plátky. Za občasného míchání pozvolna vařte dokud nebude maso měkké.

  6. Kdo se obejde bez zahušťování, může mouku vynechat nebo použít zdravější alternativu, jako je třeba mouka rýžová nebo jáhlová.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 426 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maso po námořnicku

Tématické fráze: hovězí maso po námořnicku maso po namornicku hovezi po namornicku vepřové maso po námořnicku vepřové maso po námořnicku vepřové maso po námořnicku námořnické maso vepřové po námořnicku hovězí nudličky po námořnicku námořnické maso recept po namornicku vepřová plec po námořnicku nudlicky po namornicku recept po namořnicku hovězí kostky po namornicku námořnické hovězí maso námořnická maso veprove nudlicky po valticku plec po námořnicku námořnické maso s vejcem

Zapomněl/a jsem heslo