Nutriční hodnoty (Jelení kýta s plněnou hruškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 015 kJ / 2 633 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 152,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,94 g |
| Tuky | 140,84 g |
| – nasycené | 81,76 g |
| – nenasycené | 53,79 g |
| –– mononenasycené | 47,50 g |
| –– polynenasycené | 6,29 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 15,84 g |
| Cholesterol | 590 mg |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,55 g |
| Sacharidy | 94,72 g |
| – cukry | 46,56 g |
| ––– laktóza | 4,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g jelení kýta | Jelení kýta | 700 g |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 6 6 bobulek jalovce | Jalovec sušený | |
| 1 1 citrón | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 250 ml 250 ml suchého červeného vína | Víno červené suché | 250 ml |
| 250 ml 250 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 100 g 100 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 2 půlené kompotované hrušky | Hruška zavařená | |
| brusinky | Brusinky zavařené | |
| listy listy hlávkového salátu | Salát hlávkový čerstvý |