Nutriční hodnoty (Medové jidáše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 35
| Energie | 26 527 kJ / 6 340 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 124,29 g |
| Tuky | 212,22 g |
| – nasycené | 58,56 g |
| – nenasycené | 139,34 g |
| –– mononenasycené | 90,97 g |
| –– polynenasycené | 48,37 g |
| ––– omega 3 | 3,71 g |
| Vláknina | 38,14 g |
| Cholesterol | 907 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,05 g |
| Sacharidy | 932,40 g |
| – cukry | 236,24 g |
| ––– laktóza | 24,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
| 500 ml 500 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 150 g 150 g medu | Med nepasterovaný | 150 g |
| 50 g 50 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 50 g |
| 250 g 250 g změklého másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 250 g |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
| máslo na potření | Máslo kravské | |
| med na potření | Med nepasterovaný | |
| trochu trochu horké vody | Voda | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |