Nutriční hodnoty (Gratinovaný květák s rajčaty a paprikou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 054 kJ / 1 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 61,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,40 g |
Tuky | 83,91 g |
– nasycené | 53,92 g |
– nenasycené | 27,14 g |
–– mononenasycené | 24,05 g |
–– polynenasycené | 3,09 g |
––– omega 3 | 0,69 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 292 mg |
Sodík | 3,77 g |
Sůl | 9,45 g |
Sacharidy | 35,12 g |
– cukry | 34,04 g |
––– laktóza | 13,62 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
18 ks 18 ks cherry rajčátka (kdo chce, spaří je a oloupe) | Rajčata cherry | 540 g |
červená kapie | Paprika červená čerstvá | |
1 1 oválek Mozzarelly | Mozzarella kravská | |
cca 100 g 100 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
50 g 50 g tvrdého plátkového sýru (třeba Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
1 ks 1 ks přírodního Hermelínu (sýry lze kombinovat) | Hermelín | 100 g |
200 g 200 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
vejce | Vejce slepičí | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
snítka snítka rozmarýnu (či jiné bylinky) | Rozmarýn sušený | |
olej na vymazání formy | Olej řepkový |