Nutriční hodnoty (Kuřecí v křenové pikantní omáčce s ljutěnicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 668 kJ / 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 11,17 g |
| – nasycené | 7,16 g |
| – nenasycené | 3,36 g |
| –– mononenasycené | 3,03 g |
| –– polynenasycené | 0,33 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 46 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 10,10 g |
| – cukry | 8,00 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí stehenní (prsní) řízky | Kuře prso | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 sklenka 1 sklenka ljutěnice | Zelenina směs sterilovaná | |
| 3 3 polévkové lžíce vrchovaté krenexu ( možno použít i čerstvý křen) | Křen sterilovaný | |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 polévková lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |