Alsaský cibulový koláč
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka, která je lahodně sladká a krásně křupe.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 8 534 kJ / 2 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,68 g |
Tuky | 68,27 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 4,51 g |
Sůl | 11,25 g |
Sacharidy | 292,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já používám troubu s režimem Crips na speciálním plechu (mikrovlna+horní grill), tam to trvá cca 13 minut.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 12. 2021 14:55
17. 7. 2020 18:26
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
7. 5. 2018 08:47
6. 5. 2018 21:42
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Tento rcp je poněkud zmršený (anglická slanina, tvrdý sýr, pizza koření), ale podle některých náznaků je to trošku podobné originálu...
***
"...vyválíme ho na tenkou placku..."
"Asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, "
Tady je něco blbě
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
Buď placka není až tak tenká jak se píše (tlustá by měla být max. jako na neapolskou pizzu) jinak by do 10minut bylo "vymalováno", ááá nééébo je ulítlá teplota či čas, ale patrně obé, že
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
***
A ta vychytávka?
Do trouby dám vzhůru dnem dva do sebe vložené plechy (hluboký je vložený v nízkém plechu). V případě nouze lze použít i jen jeden plech.
Troubu s plechovou sestavou vyhřeji na max. teplotu.
Těsto vytahuji (vyvaluji) a plním na PNP a posléze i s PNP sesunu na rozpálené plechy.
No a za pár minut je vymalováno
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
30. 9. 2013 22:34
Nejen Francie ale i pouhé Alsasko je dost velké a jako ve všech zemích i tam se Flamm peče v každé vsi nebo dokonce i stavení trochu jinak. Takže říkat, že je něco správně tak nebo onak je trochu scestné. Recept tam byl dáván v době kdy créme frachais na našem trhu nebyla k mání a tak 18% kysaná smetana byla nejsnažší možností. Je to vlastně chuťově skoro k nerozeznání od Light créme frachais, která se tam také prodává
21. 12. 2012 12:31
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
12. 9. 2012 12:45
![:no: :no:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/29.png)
11. 6. 2012 18:42
2. 6. 2011 16:55
www.gurmanka.cz/2010/01/creme-fraiche-krem-fres-domaci-vyroba
2. 6. 2011 16:51
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Těsto ze zadělává pivem.
Placka se vyválí co nejtenčí, žádná pizza placka, cibule se nechá na pánvičce s máslem zesklovatět, pak se do toho přidá nakrájená slanina a trochu posmaží, aby slanina dostala aroma a tím se posipe ta placka. Pak se to zaleje créme fachais a peče na 200 asi 15 minut.
2. 2. 2011 17:57
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
20. 12. 2010 19:00
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
právě peču v troubě doufám že se povede
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
14. 9. 2010 20:56
17. 5. 2010 00:12
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
4. 3. 2010 18:45
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 20 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 7 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 9 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: alsaská pizza pohlreich kisch recept koláč kisch cibulový kiš francouzký koláč francouzský koláč kisch prima fres.cz recepty v němčině koláče recepty francouzská pizza cibulová pizza alsaský slaný koláč kisch koláč recept tarte flambé cibulový koláč s kysanou smetanou recept na kisch slaný koláč kisch francouský kolač kisch alsaská pizza
Suroviny: mouka hladká, cukr, sůl, droždí suché, olej, voda, crème frâiche, mouka, koření pizza, sůl, pepř mletý, cibule, slanina anglická, sýr strouhaný, tuk
Alsaský cibulový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ggl
34 názorů