Alsaský cibulový koláč

Hana Lounova Kuchařka: Hana Lounova

Pizzy 32 názorů

Suroviny

Na těsto:
1,5 hrnku hladké mouky
lžička cukru
lžička soli
lžička suchého droždí
lžíce oleje
voda dle potřeby
nebo hotové těsto případně tenký korpus
Na obložení:
kelímek kysané smetany
lžička mouky
pizza koření
sůl
pepř
středně velká cibule
50 g na drobno krájené anglické slaniny
50 g strouhaného tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obvyklým způsobem uděláme těsto na korpus na vyválíme ho na tenkou placku o trochu větší než plech.

  2. Dáme těsto na plech a uděláme zesílený okraj. Potřeme kysanou smetanou rozmíchanou se lžičkou mouky a ochucenou sušenými provensálskými bylinkami nebo pizza kořením, solí a pepřem. Pokryjeme cibulí nakrájenou na tenoučké kroužky a slaninou (správně by byla nevařená), posypeme sýrem.

  3. Asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, až je okraj světlehnědě upečený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 281 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Alsaský cibulový koláč

  • magdalenka magdalenka

    casino: myslím, že dobrý recept na Flammkuchen by sa hodilo pridať. Ja si ho kupujem v Nemecku, zatiaľ sa mi nepodarilo ho úplne doma napodobniť.

    Odpovědět

  • casino casino

    Páááč se mi nechce psát notoricky známý rcp, tak jsem původně k rcp na Tarte flambée (Flammkuchen) hodlal dát jen drobnou vychytávku do komentářů...:-)
    Tento rcp je poněkud zmršený (anglická slanina, tvrdý sýr, pizza koření), ale podle některých náznaků je to trošku podobné originálu...
    ***
    "...vyválíme ho na tenkou placku..."
    "Asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, "
    Tady je něco blbě:-!
    Buď placka není až tak tenká jak se píše (tlustá by měla být max. jako na neapolskou pizzu) jinak by do 10minut bylo "vymalováno", ááá nééébo je ulítlá teplota či čas, ale patrně obé, že:-8
    ***
    A ta vychytávka?
    Do trouby dám vzhůru dnem dva do sebe vložené plechy (hluboký je vložený v nízkém plechu). V případě nouze lze použít i jen jeden plech.
    Troubu s plechovou sestavou vyhřeji na max. teplotu.
    Těsto vytahuji (vyvaluji) a plním na PNP a posléze i s PNP sesunu na rozpálené plechy.
    No a za pár minut je vymalováno:yes::-K

    Odpovědět

  • Hana Lounova Hana Lounova(autorka receptu)

    Jindra:
    Nejen Francie ale i pouhé Alsasko je dost velké a jako ve všech zemích i tam se Flamm peče v každé vsi nebo dokonce i stavení trochu jinak. Takže říkat, že je něco správně tak nebo onak je trochu scestné. Recept tam byl dáván v době kdy créme frachais na našem trhu nebyla k mání a tak 18% kysaná smetana byla nejsnažší možností. Je to vlastně chuťově skoro k nerozeznání od Light créme frachais, která se tam také prodává

    Odpovědět

  • Alča Alča(neregistrovaná)

    určitě chybí ta voda ...stane se, že z receptu něco vypadne;-)

    Odpovědět

  • Moncicak Moncicak(neregistrovaný)

    Tento recept je na 2 věci a nebudu říkat na jaké......Copak se dá udělat těsto pouze z mouky,soli,cukru,suchého droždí a jedné lžičky oleje?Paní autorce tam jaksi něco chybí nezdá se vám.Skoušela jsem tento recept a sem opravdu naštvaná to už je druhý na těchto stránkách kde není napsáno všechno.:no:

    Odpovědět

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Kdo tady píše, že se jedná o recept na Flammküche nebo Tarte flambé? Miluju tyhle chytrolíny, bože!!

    Odpovědět

  • Jindra Jindra (neregistrovaný)

    recept na créme fraiche je tady:
    http://www.gurmanka.cz/2010/01/creme-fraiche-krem-fres-domaci-vyroba

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Totální pitomost, do Flammküche neboli Tarte flambé se nedávají žádné provánsálské bylinky (nebo pizza koření, proč ne rovnou maggi :-)), na to zapoměňte stejně jako na kyselou smetanu - patří tam créme frachais, buď se prodává, nebo si jej vyrobíte ze smetany a zakysaného podmáslí, návod někde na netu najdete.

    Těsto ze zadělává pivem.

    Placka se vyválí co nejtenčí, žádná pizza placka, cibule se nechá na pánvičce s máslem zesklovatět, pak se do toho přidá nakrájená slanina a trochu posmaží, aby slanina dostala aroma a tím se posipe ta placka. Pak se to zaleje créme fachais a peče na 200 asi 15 minut.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Teď jsem ho chtěla udělat, ale těsto bylo pořád sypké. V receptu na těsto vážně chybí něco na spojení jako např.: voda, mléko nebo tak něco. :-)

    Odpovědět

  • brisel brisel(neregistrovaný)

    chybí vám tam voda ;-) nebo něco čím se to má naředit
    právě peču v troubě doufám že se povede :-)):yes:

    Odpovědět

  • Daniela Daniela

    Hani, vyzkoušela jsem, je moc dobrý a jednoduchý. Jen ty stupně! Možná mám jinou troubu, ale 250 stupňů je na mé moc. Snad 200 a klidně ještě trochu méně. Děkuji, pochutnali jsme si. Bodík

    Odpovědět

  • gresa gresa(neregistrovaná)

    nic ve zlém, ale to co tady vidím na fotkách se s Alsaským koláčem nedá srovnávat :-) tam to je několik milimetrů silné těsto, tenká vrstva zakysané smetany, kolečka cibule a slanina (žádný sýr jsem tam nikdy neviděl a už vůbec ne, aby byl koláč tak hrubý jako tady, nebo aby měl okraje :-) ) ale nic ve zlém - tahle česká modifikace taky nemusí být špatná ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • Evitka Evitka

    vypadá to skvěle zítra vyzkouším:-D

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    ziji ve Francii jiz 10 let, a cuiche lorraien primo miluju, jelikoz nemam cas samam si tento kolac udelat, , necham si ho vzdycky udelat v pekarstvi,, v nedeli rano v 5 mùazu pro nej a ru=ychle domu, aby se syr jeste tahl, mnam, opravdu dobrota

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: alsaská pizza pohlreich kisch recept koláč kisch cibulový kiš francouzký koláč francouzský koláč kisch prima fres.cz recepty v němčině koláče recepty francouzská pizza cibulová pizza kisch koláč recept tarte flambé cibulový koláč s kysanou smetanou alsaský slaný koláč francouský kolač recept na kisch kisch alsaská pizza cuiche

Zapomněl/a jsem heslo