Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota7 817 kJ / 1 868 kcal
Bílkoviny56,13 g
Tuky57,00 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol65 mg
Sodík1 304 mg
Sůl3,25 g
Sacharidy277,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

k_hana

17. 7. 2020 18:26

Výborné a rychlé, moc jsme si pochutnali, díky za recept <3

magdalenka

7. 5. 2018 08:47

casino: myslím, že dobrý recept na Flammkuchen by sa hodilo pridať. Ja si ho kupujem v Nemecku, zatiaľ sa mi nepodarilo ho úplne doma napodobniť.

casino

6. 5. 2018 21:42

Páááč se mi nechce psát notoricky známý rcp, tak jsem původně k rcp na Tarte flambée (Flammkuchen) hodlal dát jen drobnou vychytávku do komentářů...:-)
Tento rcp je poněkud zmršený (anglická slanina, tvrdý sýr, pizza koření), ale podle některých náznaků je to trošku podobné originálu...
***
"...vyválíme ho na tenkou placku..."
"Asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, "
Tady je něco blbě:-!
Buď placka není až tak tenká jak se píše (tlustá by měla být max. jako na neapolskou pizzu) jinak by do 10minut bylo "vymalováno", ááá nééébo je ulítlá teplota či čas, ale patrně obé, že:-8
***
A ta vychytávka?
Do trouby dám vzhůru dnem dva do sebe vložené plechy (hluboký je vložený v nízkém plechu). V případě nouze lze použít i jen jeden plech.
Troubu s plechovou sestavou vyhřeji na max. teplotu.
Těsto vytahuji (vyvaluji) a plním na PNP a posléze i s PNP sesunu na rozpálené plechy.
No a za pár minut je vymalováno:yes::-K

Hana Lounova

30. 9. 2013 22:34

Jindra:
Nejen Francie ale i pouhé Alsasko je dost velké a jako ve všech zemích i tam se Flamm peče v každé vsi nebo dokonce i stavení trochu jinak. Takže říkat, že je něco správně tak nebo onak je trochu scestné. Recept tam byl dáván v době kdy créme frachais na našem trhu nebyla k mání a tak 18% kysaná smetana byla nejsnažší možností. Je to vlastně chuťově skoro k nerozeznání od Light créme frachais, která se tam také prodává

Alča

21. 12. 2012 12:31

určitě chybí ta voda ...stane se, že z receptu něco vypadne;-)

Moncicak

12. 9. 2012 12:45

Tento recept je na 2 věci a nebudu říkat na jaké......Copak se dá udělat těsto pouze z mouky,soli,cukru,suchého droždí a jedné lžičky oleje?Paní autorce tam jaksi něco chybí nezdá se vám.Skoušela jsem tento recept a sem opravdu naštvaná to už je druhý na těchto stránkách kde není napsáno všechno.:no:

Karolína

11. 6. 2012 18:42

Kdo tady píše, že se jedná o recept na Flammküche nebo Tarte flambé? Miluju tyhle chytrolíny, bože!!

Jindra

2. 6. 2011 16:55

recept na créme fraiche je tady:
www.gurmanka.cz/2010/01/creme-fraiche-krem-fres-domaci-vyroba

Jindra

2. 6. 2011 16:51

Totální pitomost, do Flammküche neboli Tarte flambé se nedávají žádné provánsálské bylinky (nebo pizza koření, proč ne rovnou maggi :-)), na to zapoměňte stejně jako na kyselou smetanu - patří tam créme frachais, buď se prodává, nebo si jej vyrobíte ze smetany a zakysaného podmáslí, návod někde na netu najdete.

Těsto ze zadělává pivem.

Placka se vyválí co nejtenčí, žádná pizza placka, cibule se nechá na pánvičce s máslem zesklovatět, pak se do toho přidá nakrájená slanina a trochu posmaží, aby slanina dostala aroma a tím se posipe ta placka. Pak se to zaleje créme fachais a peče na 200 asi 15 minut.

Petra

2. 2. 2011 17:57

Teď jsem ho chtěla udělat, ale těsto bylo pořád sypké. V receptu na těsto vážně chybí něco na spojení jako např.: voda, mléko nebo tak něco. :-)

brisel

20. 12. 2010 19:00

chybí vám tam voda ;-) nebo něco čím se to má naředit
právě peču v troubě doufám že se povede :-)):yes:

Daniela

14. 9. 2010 20:56

Hani, vyzkoušela jsem, je moc dobrý a jednoduchý. Jen ty stupně! Možná mám jinou troubu, ale 250 stupňů je na mé moc. Snad 200 a klidně ještě trochu méně. Děkuji, pochutnali jsme si. Bodík

gresa

17. 5. 2010 00:12

nic ve zlém, ale to co tady vidím na fotkách se s Alsaským koláčem nedá srovnávat :-) tam to je několik milimetrů silné těsto, tenká vrstva zakysané smetany, kolečka cibule a slanina (žádný sýr jsem tam nikdy neviděl a už vůbec ne, aby byl koláč tak hrubý jako tady, nebo aby měl okraje :-) ) ale nic ve zlém - tahle česká modifikace taky nemusí být špatná ;-)

magdalenka

4. 3. 2010 18:45

http://www.femina.cz/slane-pecivo/cibulovy-kolac/8... s jarunkiným fotom...

Evitka

14. 2. 2010 20:47

vypadá to skvěle zítra vyzkouším:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: alsaská pizza pohlreich kisch recept koláč kisch cibulový kiš francouzký koláč francouzský koláč kisch prima fres.cz recepty v němčině koláče recepty francouzská pizza cibulová pizza alsaský slaný koláč kisch koláč recept tarte flambé cibulový koláč s kysanou smetanou recept na kisch slaný koláč kisch francouský kolač kisch alsaská pizza

Suroviny: mouka hladká, cukr, sůl, droždí suché, olej, voda, crème frâiche, mouka, koření pizza, sůl, pepř, cibule, slanina anglická, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Alsaský cibulový koláč

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ggl