Nutriční hodnoty (Vajíčkový salát s okurkou a římským salátem v jogurtovokřenové zálivce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 824 kJ / 914 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,30 g |
| Tuky | 33,86 g |
| – nasycené | 8,79 g |
| – nenasycené | 15,81 g |
| –– mononenasycené | 11,90 g |
| –– polynenasycené | 3,91 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 1,81 g |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 90,30 g |
| – cukry | 26,90 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
| cca 5 5 pěkných listů římského salátu | Salát římský čerstvý | |
| cca 10 cm 10 cm salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 150 ml 150 ml bílého jogurtu (já měla Choceňský) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 3 3 PL Bavorského křenu | Křen čerstvý | 300 g |
| 2 PL 2 PL křenu s jablkem | ||
| 1-2 1-2 prolisované stroužky česneku (dle chuti) | Česnek čerstvý | 105 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| možno i pár kapek kapek chilli koření | Chilli paprička mletá |