Nutriční hodnoty (Lehký jablkový koláč mouřenín)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 824 kJ / 4 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 51,25 g |
Tuky | 146,60 g |
– nasycené | 20,59 g |
– nenasycené | 114,97 g |
–– mononenasycené | 79,67 g |
–– polynenasycené | 35,30 g |
––– omega 3 | 9,58 g |
Vláknina | 34,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 504 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 700,55 g |
– cukry | 427,42 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
1,5 balíčku 1,5 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 18 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
350 g 350 g moučkového cukru (zdálo se mi hodně cukru, tak jsem dala pouze 200 g) | Cukr bílý | 350 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
250 ml 250 ml mléka (vlažného) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
tuk (na plech) | Margarín | |
mouka (na plech) | Mouka pšeničná hladká |