Nutriční hodnoty (Uzené s celerem a fazolí v hořčicové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 068 kJ / 1 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,35 g |
| Tuky | 89,55 g |
| – nasycené | 34,86 g |
| – nenasycené | 41,74 g |
| –– mononenasycené | 33,19 g |
| –– polynenasycené | 8,55 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 257 mg |
| Sodík | 2,97 g |
| Sůl | 6,90 g |
| Sacharidy | 29,60 g |
| – cukry | 19,80 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 150 g |
| 150 g 150 g uzeného masa (nebo z žeber) | Vepřová plec uzená | 150 g |
| necelý hrnek hrnek (nejlépe) červených fazolí večer namočit | Fazole červená ledvina | |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 1 1 červená paprika (nebo kousek zelené a kousek červené pro barevnost) | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 3/4 l 3/4 l masového vývaru | Vývar masový | 750 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| lžička lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |