Spalda s dyni

Marcela11 Kuchařka: Marcela11

Doba přípravy: 40 min 4 porce Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

150 g špaldová mouka
500 g dyně Hokkaido
2 cibule
pálivá paprička
olivový olej extra virgine
sůl pepř rozmarýn
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Opereme špaldu a osmažíme ji na olivovém oleji pár minut, pak přidáme horkou vodu (asi 2x tolik nežli je výška špaldy v hrnci) a sůl a necháme vařit 40 minut na mírném ohni.

  2. Mezitím nakrájíme cibule a dýni, dáme osmažit cibuli na olivovém oleji na mirném plameni, až zesklovatí přidáme dýni, dvě malé větvičky čerstvého rozmarýnu (podle toho, jak kdo má rád tuto vůni), 2 pálivé papricky a sůl, mírně podlejeme vodou a necháme dusit asi 20 minut.

  3. Jakmile se špalda dodělá, odstavíme ji z ohně a necháme ji asi 10 minut odpočinout, natáhne do sebe zbytek vody (pokud tam nějaká zbyla). Jak je hotová i dýně, obě složky smícháme dohromady a necháme společně dojít dalších 10 minut. Podáváme posypané čerstvě drceným pepřem, můžeme přímo na talíři ještě polít olivovým olejem.

Poznámka

Puvodni recept byl s prosem, ale ja jsem ho nemela, a tak jsem to zkusila se spaldou a bylo to vynikajici!!!!

Je take mozne posypat nastrouhanym kozim/ovcim syrem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Spalda s dyni

  • zizala zizala

    Jídlo vypadá zajímavě, myslím, že i s pohankou by bylo dobré :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: špalda recepty špalda recept spalda s kroupy s dyni nejlepší recepty z dýně hokaido a špalda cookies s dýní recept spalda spaldova dyna recepty s prosem