Nutriční hodnoty (Řapíková variace č. 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 950 kJ / 1 183 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,90 g |
| Tuky | 96,73 g |
| – nasycené | 14,31 g |
| – nenasycené | 66,06 g |
| –– mononenasycené | 9,28 g |
| –– polynenasycené | 56,78 g |
| ––– omega 3 | 9,53 g |
| Vláknina | 13,35 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 368 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 41,53 g |
| – cukry | 23,78 g |
| ––– laktóza | 0,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 stonků 6 stonků řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 - 2 1 - 2 jablka | Jablko čerstvé | 225 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
| Kelímek Kelímek zakysané smetany (Chef de Créme 30%) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| lžička lžička medu | Med nepasterovaný | |
| lžička lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | |
| lžíce lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| lžíce lžíce olivového oleje (nebo citronového) | Olej olivový | |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného parmazánu nebo sýru Gran moravia | Parmezán | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čertvě drcený pepř | Pepř černý |