Prezidentská bábovka

lenka-m Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 5 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

30 dkg polohrubé mouky
30 dkg moučkového cukru
20 dkg másla
5 dkg hořké čokolády (nastrouhané)
10 dkg ořechů (mletých, lískových nebo vlašských)
1/4 litru smetany
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
6 vajec (6 žloutků, sníh ze 6 bílků - přidá se až nakonec)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky ušleháme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  2. Pečeme asi 1 hodinu, po upečení a zchladnutí můžeme polít čokoládou.

  3. Také je možné místo čokolády nastrouhané, nechat čokoládu změknout a přidat při šlehání k cukru, máslu a žloutkům. Bábovka bude mít tmavší barvu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Prezidentská bábovka

  • Jana Jana (neregistrovaný)

    Naprosto skvělá;-), všem mooooooc doporučuji :-):yes:

    Odpovědět

  • Silvie Silvie(neregistrovaný)

    Fyona: tak to vítej v klubu :) taky peču dvakrát týdně pro mlsouna a tuhle dneska vyzkouším

    Odpovědět

  • Fyona Fyona(neregistrovaná)

    Bábovku jsem dnes upekla,a je vynikající.Můj přítel to je takový mlsoun a tak peču poměrně často tak 2 týdně.Bábovku moooc chválil....:yes::yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Když mě čas tlačí, dělám ráda tuto bábovku - a nejlépe na plech, je toho sice stejně, ale přesto více:-)).Přidávám foto.:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    perfektní nadýchaná bábovka, dělávám i na plech:yes:, místo smetany dávám šlehačku. Doporučuji:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo